• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

„Selgas” cepumu – biezpiena kūka ar persikiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g „Selgas” cepumu
  • 100 g sviesta
  • 400 g biezpiena
  • 200 ml 30% saldā krējuma
  • 100 g cukura
  • 30 g želatīna
  • 2 bundžiņas konservētu persiku
  • Vaniļas cukurs
  1. Uzbriedina 15 g želatīna ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uz 30 minūtēm.
  2. Atlikušo želatīnu pārlej ar 1 bundžiņas persiku sīrupa un atstāj uzbriest.
  3. Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu, ieklāj formas pamatnē un ievieto ledusskapī.
  4. Želatņu, kas uzbriedināts ūdenī izkausē un tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu, cukuru, vaniļas cukuru, pievieno biezpienu un turpina kult līdz masa ir viendabīga.
  6. Tad masai pievieno nelielos gabaliņos sagrieztus persikus un atdzesēto želatīnu, rūpīgi samaisa un pārlej pār cepumu kārtu, ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
  7. Želatīnu, kas uzbriedināts persiku sīrupā, izkausē un tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  8. Persikus sagriež šķēlītēs, izkārto pār biezpiena masas kārtu un pārlej ar izkausēto želatīnu. Ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
18277 reizes

,,,,,