• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

„Selgas” cepumu – biezpiena krēma kūka „Mājiņa”


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 54 gab. „Selgas” cepumu 
  • 1 tase stipras, atdzesētas kafijas
  • Pildījumam:
  • 500 g mīksta, negraudaina biezpiena
  • 2 tējkarotes želatīna
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 1 glāze cukura

Glazūrai:

  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 ēdamkarote karsta kakao
  • 1 tējkarote šķīstošās kafijas
  • 4 ēdamkarotes karsta piena
  • 2 ēdamkarotes kausēta saldkrējuma sviesta
  1. Virtuves kombainā sajauc biezpienu ar cukuru, kakao līdz masa iegūst krēmveidīgu konsistenci.
  2. Želatīnu izšķīdina nelielā daudzumā piena un pievieno biezpiena masai.
  3. Uz galda izklāt lielu laukumu ar pārtikas plēvi un sāk kārtot cepumus, pirms tam iemērcot kafijā.
  4. Cepumus klāj - 6 x 3, t.i., 6 cepumi garumā, 3 cepumi platumā.
  5. Biezpiena masu sadala 3 daļās.
  6. Vienu daļu pārklāt pār cepumiem un klāt nākamo kārtu ar kafijā mērcētiem cepumiem.
  7. Tos, savukārt, pārklāt ar otro biezpiena kārtu un izkārtot vēl vienu slāni cepumiem.
  8. Tad uzmanīgi malas, kopā ar pārtikas plēvi, ceļ uz augšu, veidojot trijstūri vai „būdiņu”.
  9. Tad ar rokām abas malas nedaudz piespiež un iestiepj pārtikas plēvi.
  10. Kūku ievieto ledusskapī uz visu nakti.
  11. Glazūra: Sajauc visas glazūrai nepieciešamās sastāvdaļas un pārklāj pār cepumu mājiņu.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
9873 reizes

,,,,