• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

„Selgas” cepumu – biezpiena krēma kūka ar bezē


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 300 g „Selgas” cepumu
  • 100 g sviesta (izkausēts)

Biezpiena krēmam:

  • 400 g vājpiena biezpiena
  • 300 g iebiezinātā piena
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 ola
  • 50 ml svaigi spiestas citronu sulas
  • 1/2 citrona miziņas

Bezē:

  • 2 olu baltumi
  • 1/2 glāze cukura
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • vanilīna cukurs
  1. Cepumus sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
  2. Masu ieklāj kūkas formā, veidjot nelielas maliņas uz augšu. Ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
  3. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu, iebiezināto pienu, olu, miltus, citrona miziņas un sulu viendabīgā masā.
  4. Krēmu pārklāj pār cepumu pamatni un liek cepties 170°C temperatūrā 30 minūtes.
  5. Bezē: Visas nepieciešamās sastāvdaļas sajauc nelielā traukā un liek to karsētis ūdens peldē.
  6. Ar elektrisko putotāju visu apmēram 10 minūtes puto līdz stingrām putām.
  7. Izņem no ūdens peldes un vēl pāris minūtes puto.
  8. Ar ēdamkarotes palīdzību bezē krēmu klāj pār kūku un liek cepties 180°C temperatūrā 7 - 10 minūtes.
  9. Kūku atdzesē un izņem no formas. Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6198 reizes

,,,,,