• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Savādāka šokolādes kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 500 ml trekna saldā krējuma
  • 150 g tumšās šokolādes ( ar 50% kakao saturu)
  • 300 g sezama sēklu pastas
  • 35 g miltu
  • 5 olu dzeltenumi
  • 6 olu baltumi
  • 100 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 200 g tumšās šokolādes ( ar 70% kakao satura)
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C temperatūrai.
  2. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un cukuru.
  3. Ūdens peldē izkausē 200 g tumšās šokolādes un sviestu.
  4. Kad šokolāde ir izkususi, noņem to no karstuma un pievieno pa vienam olu dzeltenumus, izsijātus miltus un rūpīgi samaisa.
  5. Tad prātīgi mīklā iecilā olu baltumu masu.
  6. Masu ieklāj 22 cm lielā kūkas formā un cep 15 - 20 minūtes.
  7. Kad biskvīts gatavs, horizontāli sagriež to 3 kārtās.
  8. Krēms: Nelielā karstumā uzsilda sezama pastu.
  9. Izkausē ūdens peldē 150 g tumšās šokolādes un pievieno to sezama pastai.
  10. Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un iecilā to līdz 40°C temperatūrai atdzesētā sezama - šokolādes masā.
  11. Pamata biskvīta kārtu uzliek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 1/3 daļu krēma.
  12. Atkārto darbības katrai kārtai un ievieto kūku ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2986 reizes

,,,