• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Sarkano jāņogu – skābā krējuma kūka ar smilšu mīklu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Porcijas: 5 - 6

  • 300 g skābā krējuma
  • 2 olas
  • 150 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 100 g auzu pārslu
  • cukurs - pēc garšas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 350 g sarkano jāņogu
  1. Auzu pārslas sasmalcina un sajauc ar miltiem. Pievieno izkausētu sviestu un maisa līdz izveidojas drupatas.
  2. Tad pievieno 1 olu, cukuru cepamo pulveri un rūpīgi samaisa.
  3. Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  4. Mīklu ieklāj kūkas formā, veidojot paaugstnātas maliņas.
  5. Sarkanās jāņogas notīra no kātiņiem, nomazgā un izklāj pār mīklu vienmērīgā slānī.
  6. Izmantojot putojamo slotiņu, saputo olu un cukuru, pevieno skābo krējumu un visu vēlreiz saputo.
  7. Masu pārlej pār ogu slāni un liek cepties 200°C temperatūrā 50 minūtes.
  8. Gatavo kūku atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1797 reizes

,,,,,,