• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Saldētā biezpiena – lazdu riekstu kūka ar augļiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 700 g biezpiena
  • jebkuri augļi (persiki, banāni, nektarīni, ogas, utt.)
  • 150 g sukādes
  • 3 - 4 ēdamkarotes medus
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 100 g lazdu riekstu pusītes
  • kanēlis (pēc izvēles)
  1. Biezpienu izlaiž caur sietu vai sasmaslcina virtuves kombainā.
  2. Pievieno medu un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  3. Sevis izvēlētu kūkas formu vai stikla trauku pārklāj ar pārtikas plēvi un ieklāj tajā daļu biezpiena masas.
  4. Augļus nomazgā, nomizo, ja nepieciešams, un sagriež nelielos kubiņos. Pārkaisa pār biezpiena masu un pārklāj ar atlikušo biezpiena masu.
  5. Virsmu nolīdzina ar lāpstiņas vai karotes palīdzību un ievieto saldētavā uz 4 - 5 stundām.
  6. Pēc noteiktā laika kūku izņem no saldētavas un ievieto lielākā traukā ar verdošu ūdeni uz 1 minūti.
  7. Tad apgriež kūkas formu otrādi un izgāž kūku uz servējamā šķīvja. Noņem pārtikas plēvi.
  8. Kūkas virsmu pārkaisa ar kakao pulveri, kanēli, lazdu riekstiem un sukādēm.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2054 reizes

,,,,,,,,