• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Saldētā bezē torte ar balzamiko – aveņu sīrupu


Foto: homemadetoast.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:


Bezē:

  • 5 olu baltumi (L izmēra)
  • 120 g pūdercukura
  • 1/2 tējkarote citrona sulas
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 1/4 tējkarotes vaniļas ekstrakta

Krēmam:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1/2 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 120 g avenes

Sīrupam:

  • 180 g aveņu
  • 240 ml balzamiko etiķa
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura

Garnējumam:

  • 60 g aveņu
  1. Bezē: Uzsilda cepeškrāsni līdz 90°C temperatūrai un izklāj cepamo papīru pa cepeškrāsns plāti.
  2. Ar parasto zīmuli uz izklātā cepamā papīra uzzīmē divas riņķa līnijas, katru 20 cm diametrā.
  3. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru (1 ēdamkaroti katrā pievienošanas reizē).
  4. Tad pievieno citrona sulu, vaniļas ekstraktu un sāli, palielinot kulšanas ātrumu līdz maksimumam līdz masa kļūst bieza un spīdīga vai 3-5 minūtes.
  5. Ar ēdamkarotes palīdzību, sadalot līdzīgās daļās, klāj iegūto masu uzzīmētajos apļos.
  6. Liek cepties aptuveni 3-4 h vai līdz bezē kļūst kraukšķīgs.
  7. Kad bezē gatavs, tad izslēdz cepeškrāsni un ļauj tiem atdzesēties aptuveni 2 stundas, neizņemot no cepeškrāsns un atstājot durvis pusvirus.
  8. Sīrupam: Nelielā katliņā ielej balzamiko etiķi un pievieno avenes.
  9. Izmantojot karoti, viegli avenes saspaida un turpina vārīt vidēji lielā karstumā.
  10. Pakāpeniski palielina karstumu un vārā līdz sīrups sabiezē jeb aptuveni 20 - 25 minūtes.
  11. Noņem no karstuma un pievieno brūno cukuru, rūpīgi izmaisa.
  12. Novieto atdzesēties līdz istabas temperatūrai.
  13. Krēmam: Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru un vaniļas ekstraktu.
  14. Nepārtraucot kulšanu, pievieno avenes un turpina kult līdz masa kļūst bieza un viegli rozā krāsā.
  15. Dažas ēdamkarotes krēma izklāj pa servējamo plāti, lai ixzvairītos no tortes slīdēšanas pa to.
  16. Uz krēma liek vienu no bezē kārtām un pārklāj to ar 1/3 aveņu krēma.
  17. Liek nākamo bezē kārtu un pārklāj tortes virsmu un sānus ar atlikušo krēma daudzumu.
  18. Dekorē torti ar avenēm un ieliek saldētavā uz apmēram 3 stundām.
  19. Pasniedz ar iepriekš sagatavoto aveņu - balzamiko sīrupu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1168 reizes

,,,,