• Ja tev kļūst slikti ar redzi, tad ēd vairāk burkānus. Vai esi kādreiz redzējis zaķi ar brillēm?

Saldējuma torte ar ogām


Foto: liveinternet.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 200 g cepumu
  • 20 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes ruma
  • Saldējumam:
  • 500 ml piena
  • 400 ml saldā krējuma
  • 6 olu dzeltenumi
  • 150-200 g cukura
  • 250 krēmveida siera
  • vaniļas pāksts

Pildījumam:

  • 70-80 mandeļu cepumu
  • dažādas ogas
  • karameļu mērce

1. Saberztus cepumus sajauc ar sviestu un alkoholu vai sulu.
2 Cepumu masu piespiežot ieklāj ar cepamo papīru izklātas veidnes pamatnē (ērtāk izmantot tortes veidni ar noņemamu malu). Ieliek saldētava.
3. Katliņa ielej pienu, ieliek gareniski pārgriezu vaniļas pāksti un uzvāra.
4. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru.
5. Maisot pienu lej klāt uzvārīto pienu (vaniļas pāksti izņem). Viendabīgi samaisa.
6. Olu pienu pārlej tīra katliņā, maisot lēni karsē, līdz sabiezē. Uzvārīt nedrīkst - tad krēms kļūs krikumains.
7. Karstā krēmā iemaisa krēmveida sieru.
8. Auksta ūdens peldē krēmu apmaisot atdzesē.
9. Aukstam krēmam pievieno un iemaisa saldo krējumu.
10. Krēmu lej traukā, liek saldētavā, ik pēc 30 minūtēm apmaisa.
11. Pussasaldētu masu ar mikseri saputo.
12. Masā iemaisa rupji sadrupinātus mandeļu cepumus.
13. 1/3 masas klāj veidnē virs sastingušās cepuma pamatnes.
14. Pārlaista nedaudz karameļu mērces. Pārber ogas.
15. Atkal pārklāj ar 1/3 masas. Pārlaista ar karameļu mērci, pārber ogas.
16. Pārklāj ar pārējo saldējuma masu, nolīdzina un liek saldētavā, vislabāk - līdz nākamajai dienai. Pirms pasniegšanas to var izgreznot ar putukrējumu un ogām. Pirms sagriešanas torte no saldētavas jāizņem stundu iepriekš vai - vel labāk - jau vairākas stundas iepriekš tā no saldētavas jāpārceļ ledusskapī. Torti griež ar sasildītu nazi. Jāņem vērā, ka sasalušās ogas, sagriezt būs grūti.

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1127 reizes

,,