• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Saldējuma torte ar karameļu mērci


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Karameļu mērcei:

  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 1 glāze brūna cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura

Pamatnei:

  • 3 olu baltumi
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1/4 glāzes cukura
  • 1 glāze sasmalcinātu pekanriekstu
  • Pildījumam:
  • 2 iepakojumi iecienītākā saldējuma
  1. Lai pagatavotu karameļu mērci, katliņā uz vidējas uguns liek sviestu, brūno cukuru un sāli.
  2. Maisa 5 - 7 minūtes.
  3. Pievieno vaniļu un maisa vēl 1 minūti, kamēr mērce sabiezē.
  4. Mērci lej kādā traukā, atdzesē pilnībā ledusskapī.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 - 180°C temperatūrai.
  6. Olu baltumus saputo stingrās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru un sāli.
  7. Pievieno riekstus un samaisa.Maisījumu liek tortes formā ar maliņām un izlīdzina.
  8. Cep 15 - 20 minūtes, līdz zeltainai - gaiši brūnai krāsai. Atdzesē.
  9. Saldējumu izņem no saldētavas un ļauj nedaudz pastāvēt, lai tas kļūst mīkstāks, taču, ne izkusis.
  10. Saldējumu liek pa virsu biskvītam, formu pārklāj ar foliju un liek saldētavā.
  11. Torti pasniedz, sagrieztu gabaliņos un pārlietu ar karameļu mērci.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
821 reizes

,,