• Jauna ēdiena atklājums sniedz vairāk cilvēciskas laimes nekā jaunas zvaigznes atklāšana.

Saldējuma – bezē torte „Aļaska”


Foto: vkusnokushat.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Saldējumam:

  • 1 glāze augļu sulas
  • 1 tējkarote kukurūzas cietes
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze salda krējuma
  • šķipsniņa sāls

Bezē:

  • 6 olu baltumi
  • 1,5 glāzes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • šķipsniņa sāls

Vēl nepieciešamas 2 tortes formas, lai viena ietilptu otrā.

  1. Vidējā katliņā sajauc sulu ar kukurūzas cieti. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraukti maisot.
  2. Maisījumam jāsabiezē. Samazina uguni un pievieno cukuru, saldo krējumu un sāli. 
  3. Karsē līdz parādās burbulīši, taču neuzvāra.
  4. Lej plastmasas traukā un liek ledusskapī uz 3 stundām. Tad izņem un liek mazākajā tortes  formā, izlīdzina.
  5. Apklāj ar plēvi un liek saldētavā uz 5 stundām vai uz nakti.
  6. Lielākajā tortes formā ielej karstu ūdeni un uz dažām sekundēm iegremdē formu ar saldējumu.
  7. Pēc tam to formu apsedz ar lielu trauku un strauji apgāž otrādi, forma no saldējuma atdalīsies.
  8. Liek saldētavā, kamēr gatavo bezē.
  9. Olu baltumus saputo stingrās putās ar sāli. Pamazām pievieno cukuru, pa karotei. Putām jābūt ļoti stingrām.
  10. Pievieno vaniļas ekstraktu un masu liek konditorejas špricē.
  11. Izņem no saldētavas trauku ar saldējumu. 
  12. Ar konditorejas šprici, kura pildīta ar olbaltuma masu, spiež olbaltuma cepumus uz saldējuma.
  13. Noklāj pa visu virsmu un sāniem, lai pilnībā nosegtu saldējumu.
  14. Ar krēma brulē degli apdedzina olbaltuma cepumu spicītes, līdz tās kļūst brūnganas.
  15. Liek saldētavā līdz pasniegšanas brīdim.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1151 reizes

,,