• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Saldā krējuma – jogurta kūka ar šokolādi


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 3 olas
  • 80 g cukura
  • vaniļas cukurs
  • 100 g miltu
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • 40 g sviesta (istabas temperatūrā)

Krēmam:

  • 400 ml jogurta
  • 1 citrona sula un miziņa
  • vaniļas cukurs
  • 150 g cukura
  • 500 ml saldā krējuma
  • 12 g želatīna
  • 50 g šokolādes (dekorēšanai)
  1. Biskvīts: Ar elektrisko putotāju saputo sviestu, cukuru un vaniļas cukuru.
  2. Pa vienai pievieno olas, turpinot putošanu apmēram 5 minūtes.
  3. Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, cepamo pulveri un rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  4. Mīklu ieklāj 24 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietauktou cepamo papīru.
  5. Liek cepties 180°C temperatūrā 8 minūtes vai līdz biskvīts kļūst zeltaini brūns.
  6. Krēms: Ar elektrisko putotāju saputo jogurtu, vaniļas cukuru, citrona miziņu un sulu, cukuru.
  7. Atsevišķā bļodā 15 minūtes saputo saldo krējumu stingrā masā.
  8. Tad, maisot ar lāpstiņu, iemaisa putukrējumu jogurta masā.
  9. Želatīnu pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  10. Atdzesēto želatīnu, nepārtraukti maisot, pievieno jogurta masai un saputo to ar elektrisko putotāju.
  11. Krēmu pārlej pār atdzesēto biskvītu un nolīdzina virsmu ar lāpstiņu.
  12. Kūku dekorē ar šokolādes skaidiņām vai pēc pašu gaumes.
  13. Ievieto to ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2099 reizes

,,,,,,