• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Rulete ar zemenēm un putukrējumu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 4 ēdamkarotes sviesta (izkausēta)
  • 1/2 tējkarote cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls

Krēmam:

  • 350 ml trekna saldā krējuma
  • 50 g baltās šokolādes
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 1 paciņa putukrējuma stindzinātāja
  • 300 g zemeņu
  1. Krēms: Nelielā katliņa uz nelielas uguns izkausē šokolādi un 150 ml saldā krējuma, ik pa laikam apmaisot. Atdzesē.
  2. 200 ml saldā krējuma un pūdercukuru saputo, pievieno putukrējuma stindzinātāju un sajauc ar saldā krējuma - šokolādes masu.
  3. Krēmu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Mīkla: Ar elektrisko putotāju saputo olu baltumus, pakāpeniski pievienojot 2 ēdamkarotes cukura un šķipsniņu sāls.
  5. Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar atlikušo cukur adaudzumu un vaniļas cukuru.
  6. Nepārtraucot putošanu, pakāpeniski pievieno sviestu un saputotos olu baltumus.
  7. Tad pievieno miltus un cepamo pulveri un visu samaisa viendabīgā masā.
  8. Mīklu ieklāj 36 x 28 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  9. Liek cepties 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes.
  10. Gatavo biskvītu pārklāj ar tīru virtuves dvieli un izgāž uz tīras galda virsmas ar cepamo papīru uz augšu.
  11. Rūpīgi noņem cepamo papīru un atdzesē.
  12. Zemenes sagriež nelielos gabaliņos, dažas ogas atstājot dekorēšanai.
  13. Biskvītu pārklāj ar krēmu, nedaudz atstājot dekorēšanai, pārkaisa ar zemeņu gabaliņiem un sarullē.
  14. Ruletes virsmu dekorē ar krēmu un ogām, ja vēlaties, varat pārkaisīt ar šokolādes skaidiņām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2614 reizes

,,,,,,