• Kulinārija - laika jautājums. Kopumā ņemot, jo vairāk laika, jo rezultāts labāks.

Riekstu – šokolādes torte


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 1 glāze miltu
  • 1 1/4 glāzes cukura
  • 7 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Krēmam:

  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 3/4 glāzes cukura
  • 150 g riekstu
  • 70 g šokolādes
  • 2 glāzes piena
  • 280 g sviesta
  • 50 ml liķiera
  1. Biskvīts: Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem.
  2. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru, olu baltumus saputo stingrās putās.
  3. Olu dzeltenumu masai pievieno miltus un cepamo pulveri, rūpīgi samaisa.
  4. Tad masā iecilā iecilā olu baltumus, samaisa viendabīgā masā un sadala to divās daļās.
  5. Riekstus un šokolādi sasmalcina. Vienai no daļām pievieno šokolādi, otrai - riekstus.
  6. Katru cep 200°C tempratūrā 15 - 20 minūtes. 
  7. Kad biskvīti gatavi, katru sadala horizontāli divās kārtās.
  8. Krēms: Pienu sajauc ar miltiem un nelielā katliņā karsē līdz masa sabiezē, nepārtraukti maisot.
  9. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu un cukuru, pakāpeniski pievienojot piena masu.
  10. Masai pievieno sasmalcinātus riekstus un rūpīgi visu samaisa viendabīgā masā.
  11. Katru biskvītu piesūcina ar liķieri un pārklāj ar krēmu.
  12. Torti dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1298 reizes

,,,,,