• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

„Ricotta” siera – smilšu cepumu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 200 g smilšu mīklas cepumu
  • 60 g saldkrējuma sviesta

Pildījumam:

  • 500 g „Ricotta” siera
  • 250 g krēmsiera
  • 230 g pūdercukura
  • 3 olas
  • 4 g vaniļas cukura
  • 60 g šokolādes (izkausētas)
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 250 g ogu biezeņa (jebkuru ogu)
  1. Pamatne: Cepumus sasmalcina virtuves kombainā un sajauc ar izkausētu sviestu.
  2. Samaisa viendabīgā masā un ieklāj 21 cm lielā kūkas formā.
  3. Liek cepties 180°C temperatūrā 15 minūtes. Tad atdzesē.
  4. Pildījums: Ar elektrisko putotāju saputo „Ricotta” sieru, krēmsieru un cukuru viendabīgā, gaisīgā masā.
  5. Masai pievieno olas un vaniļas cukuru un turpina putot. Sadal to 3 vienādās daļās.
  6. Vienai no daļām pievieno izkausētu šokolādi un kakao pulveri, rūpīgi samaisa.
  7. Otru daļu sajauc ar ogu biezeni un arī rūpīgi samaisa.
  8. Šokolādes masu klāj pār cepumu pamatni un liek cepties aptuveni 20 minūtes.
  9. Pēc tam pār šokolādes masas kārtu klāj ogu krēmu un cep vēl 20 minūtes.
  10. Tad kūku pārklāj ar trešo krēma kārtu un cep vēl 35 minūtes.
  11. Tad, neizņemot no cepeškrāsns un atstājot durvis pusvirus, kūku atdzesē 30 minūtes.
  12. Kad kūka atdzisusi, dekorē to pēc pašu gaumes un ieviento ledusskapī uz 6 - 8 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1727 reizes

,,,,,,,,