• Gatavojot ēdienu tam jāpievieno "šķipsniņu mīlestības, ēdamkaroti miera un tējkaroti gudrības.

Rauga mīkla plātsmaizēm, kliņģeriem, smalkmaizītēm …


Foto: lh4.ggpht.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 400 g sviesta 
  • 1 l piena 
  • 1 tējkarote sāls 
  • kardamons 
  • 1 glāze cukura 
  • 1 paciņa rauga 
  • milti pēc vajadzības
  1. Uz mīklas dēļa izsijā nedaudz miltu, virsū uzliek sviestu un ar lielu nazi kapā, līdz sviests sadalās kafijas pupiņu lieluma gabaliņos. 
  2. Pienu uzsilda, pieber sāli, cukuru, saberztu kardamonu un raugu. 
  3. Kad cukurs izšķīdis, ber klāt miltus un sakapāto sviestu. 
  4. Ar karoti maisot, iejauc pamīkstu mīklu. 
  5. Sviesta kunkulīšus nav jacenšas samīcīt, gluži otrādi - sviestam jāpaliek gabaliņos. 
  6. Tā sastrādātu mīklu liek vēsās telpās uzrūgt apmēram 1 stundu.   
  7. No šādas mīklas gatavo kafijas maizītes, plātsmaizes, bet, ja pieliek rozīnes un olu dzeltenumus, var cept kliņģeri. 
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
20929 reizes

,,,