• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Putnu piena kūka ar šokolādes glazūru


Foto: liveinternet.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 100 g sviesta
  • 80 g pūdercukura
  • 2 olas
  • 1 tējkarote vaniļas esences
  • 140 g miltu

Krēma pildījumam:

  • 160 g pūdercukura
  • 5 olu baltumi
  • 150 g sviesta
  • 270 g kondensētā piena
  • 1 1/2 tējkarotes želatīna
  • 1/4 tējkarotes citronskābes

Šokolādes glazūrai:

  • 250 g tumšās šokolādes
  • 250 ml saldā krējuma
  • 50 g sviesta
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 220°C temperatūrai un divās 24 cm lielā kūkas formās ieklāj cepamo papīru, nedaudz ietauko.
  2. Sagriež 100 g sviestu kubiciņos un ar elektrisko putotāju sakuļ viendabīgā masā (apmēram 2 minūtes).
  3. Tad pievieno 80 g pūdercukura un turpina kult. Kad cukurs un sviests labi samaisījies, pievieno 2 olas un vaniļas esenci. Visu rūpīgi sakuļ un pievieno miltus.
  4. Turpina kulšanu līdz izveidojas viendabīga mīklas masa. Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajās kūkas formās un cep aptuveni 12-15 minūtes.
  5. Kad biskvīti izcepušies, novieto tos atdzesēties. Vienu (pamatnes) biskvītu atstāj iekš formas.
  6. Krēma pildījums: Nelielā katliņa pagatavo sīrupu, izkausējot cukuru 100 ml ūdens.
  7. Vāri aptuveni 7-10 minūtes, līdz cukurs pilnībā izkusis.
  8. Atsevišķā bļodiņā sakul 5 olu baltumus (uzmanīgi, lai nepārkultu tos!).
  9. Tad pakāpeniski pievieno cukura sīrupu un turpini kult līdz olu baltumu masa kļūt bieza un spīdīga.
  10. Nelielā bļodiņa sakul sviestu un pakāpeniski pievieno kondensēto pienu. Sakults, tas līdzināsies krēmīgam sīrupam.
  11. Prātīgi pievieno to olu baltumu masai, paralēli vidējā ātrumā putojot.
  12. Sagatavo un uzbriedini želatīnu, izkausē to. Pakāpeniski, bet ne pārāk lēni, pievieno krēma masai.
  13. Kūkas formu, kurā ir pamatnes biskvīts, no ārpuses apklāj ar cepamo papīru.
  14. Pārklāj pamatnes biskvītu ar pildījuma krēmu, izlīdzini to un pāri liec otru biskvītu. Kūku ievieto ledusskapī aptuveni 1 stundu.
  15. Pēc stundas izņem kūkas formu no ledusskapja, noņem apkārt aplikto cepamo papīru un izņem kūku pilnībā no formas.
  16. Šokolādes glazūra: Uzsilda saldo krējumu mikroviļņu krāsnī (aptuveni 90 sekundes maksimālā karstumā).
  17. Tad pievieno sasmalcinātu tumšo šokolādi un sviestu, maisi līdz šokolāde pilnībā izkususi.
  18. Ar pusi no iegūtās glazūras pārklāj gan kūkas virsmu, gan sānus.Ieliec kūku ledusskapī uz 30 minūtēm.
  19. Tad pārklāj to ar atlikušo šokolādes glazūru un turi ledusskapī līdz pa pasniegšanas brīdim.

Ja vēlies, pirms kūkas pasniegšanas kūku vari dekorēt ar pūdercukuru un pasniegt ar svaigām ogām.

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5485 reizes

,,,