• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Plūmju drupačkūka ar kanēļa krēmu


Foto: taste.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 175 g sviesta(bez sāls)
  • 155 g pūdercukura
  • 3 olas(nedaudz sakultas)
  • 225 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 100 g mandeļu miltu
  • 6 nogatavinātas plūmes(sadalītas uz pusēm un izņemtiem kauliņiem)

Drupaču kārtai:

  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 25 g auzu pārslu
  • 25 g sviesta(bez sāls)
  • 55 g brūnā cukura
  • 45 g grauzdētas mandeles (sadrupinātas)

Kanēļa krēmam:

  • 250 g skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko 22 cm lielu apaļo kūkas formu, ieklāj cepamo papīru.
  2. Drupaču kārta - sajauc miltus, auzu pārslas, sviestu, cukuru un mandeles nelielā bļodiņā un noliek malā līdz būs nepieciešams.
  3. Biskvītam - dziļā bļodā ar elektrisko putotāju sakuļ sviestu un cukuru līdz masa kļūst krēmveidīga. Tad pievieno olas, bet pa vienai, (pēc katras olas pievienošanas, masu rūpīgi saputo). Pievieno miltus, cepamo pulveri un mandeļu miltus un visu rūpīgi samaisa līdz masai kļūst viendabīga.
  4. Ieklāj biskvīta mīklu iepriekš sagatavotajā kūkas formā, tad pār to izkārto plūmju pusītes(ar griezuma pusi uz augšu) un pārber ar iepriekš pagatavotajām drupačām. Ievieto cepeškrāsnī un cep 50-60 minūtes. Pēc tam izņem kūku no cepeškrāsns un ļauj tai atdzist pirms ņem ārā no formas.
  5. Kanēļa krēmam - kamēr kūka cepas, rūpīgi sajauc skābo krējumu, pūdercukuru un kanēli. Ievieto ledusskapī, lai atvēsinās.
  6. Sadali kūku sev tīkamos gabaliņos un pasniedz ar kanēļa krēmu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1211 reizes

,,