• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Piparmētru siera kūka „Zebra”


Foto: vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 paciņas šokolādes cepumu
  • 3 ēdamkarotes sviesta

Pildījumam:

  • 1 buntīte svaigu piparmētru
  • 1/4 glāzes bieza trekna salda krējuma
  • 700 g krēmsiera istabas temperatūrā
  • 2 piles zaļās pārtikas krāsvielas
  • 1 glāze cukura
  • 1,5 glāzes skāba krējuma
  • 6 olu dzeltenumi
  • 1,5 tējkarotes piparmētru ekstrakta
  • 2 ēdamkarotes viskija

Glazūrai:

  • 1 glāze skāba krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  2. Virtuves kombainā vai blenderī sasmalcina cepumus pulverī.
  3. Cepumus sajauc ar izkausētu sviestu līdz viendabīgai masai.
  4. Tortes formā liek cepumu masu un izlīdzina virsmu. Liek cepeškrāsnī uz 10 minūtēm. Atdzesē.
  5. Cepeškrāsnī samazina karstumu līdz 150°C temperatūrai.
  6. No piparmētru kātiņiem atdala lapiņas. 
  7. Virtuves kombainā vai blenderī piparmētru lapiņas samaļ, pievieno saldo krējumu un saputo. Pievieno zaļo krāsvielu.
  8. Ar mikseri saputo krējumu, krēmsieru un cukuru. Pievieno pa vienam olu dzeltenumus, pēc katra putojot.
  9. Pievieno piparmētru ekstraktu un viskiju, saputo vienmērīgā masā.
  10. Krēmu sadala divās daļās, liek divos traukos. Vienai daļai pievieno piparmētras ar putukrējumu, bet otru noliek malā.
  11. Formā, kurā atrodas kūkas pamatne liek 1 glāzi baltā pildījuma un izlīdzina.
  12. Pa virsu lej 1 glāzi piparmētru pildījuma, ļoti neizlīdzinot. Zaļajam aplim jābūt pa vidu baltajam.
  13. Pa virsu lej 3/4 glāzes baltā krēma, pēc tam 3/4 glāzes zaļā.
  14. Pēc tam 1/2 glāzes baltā, pa virsu 1/2 zaļā krēma.
  15. Tālāk 1/4 glāzes baltā, 1/4 glāzes piparmētru krēma.
  16. Un visbeidzot 2 ēdamkarotes baltā, 2 ēdamkarotes piparmētru krēma.
  17. Torte formu cieši aptin ar foliju, liek lielā traukā ar karstu ūdeni.
  18. Cep 45 minūtes.
  19. Kūku atdzesē formā, neizņemot to no lielā trauka ar ūdeni vēl 15 minūtes. 
  20. Pēc tam foliju noņem un izņem no lielā trauka.
  21. Pagatavo glazūru. Sajauc krējumu, cukuru un vaniļu. Pārsmērē to vienmērīgi pāri kūkai.
  22. Ieliek atpakaļ cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
  23. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām, vai labāk uz nakti.
  24. Rotā ar piparmētras zariņu un pasniedz.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2470 reizes

,