• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Piena mīklas pīrāgs


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 4 olas
  • 125 g sviesta
  • 500 ml silta piena
  • 115 g miltu
  • 150 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote ūdens
  1. Viegli ietauko un pārkaisa ar miltiem  20 x 20 cm lielu kūkas formu un uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
  2. Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem, olu baltumus un šķipsniņu sāls ar elektrisko putotāju saputo stingrās putās.
  3. Atsevišķi saputo olu dzletenumus ar cukuru, vaniļas cukuru un ūdeni.
  4. Sviestu izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai, pievieno olu dzeltenumu masai un rūpīgi saputo.
  5. Pakāpeniski pievieno miltus, pēc katras reizes saputojot.
  6. Tad pievieno 1/2 daudzuma piena, rūpīgi saputo, pievieno atlikušo piena daudzumu un atkal visu saputo.
  7. Olu baltumu masu rūpīgi iecilā un samaisa visu viendabīgā masā.
  8. Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā (slānis būs plānāks kā pankūkām) un cep 40 - 80 minūtes.
  9. Kad pīrāgs gatavs, atdzesē to, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4385 reizes

,,,