-
4 olas
-
125 g sviesta
-
500 ml silta piena
-
115 g miltu
-
150 g cukura
-
1 tējkarote vaniļas cukura
-
1 ēdamkarote ūdens
|
|
-
Viegli ietauko un pārkaisa ar miltiem 20 x 20 cm lielu kūkas formu un uzkarsē cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
-
Olu baltumus atdala no olu dzeltenumiem, olu baltumus un šķipsniņu sāls ar elektrisko putotāju saputo stingrās putās.
-
Atsevišķi saputo olu dzletenumus ar cukuru, vaniļas cukuru un ūdeni.
-
Sviestu izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai, pievieno olu dzeltenumu masai un rūpīgi saputo.
-
Pakāpeniski pievieno miltus, pēc katras reizes saputojot.
-
Tad pievieno 1/2 daudzuma piena, rūpīgi saputo, pievieno atlikušo piena daudzumu un atkal visu saputo.
-
Olu baltumu masu rūpīgi iecilā un samaisa visu viendabīgā masā.
-
Mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā (slānis būs plānāks kā pankūkām) un cep 40 - 80 minūtes.
-
Kad pīrāgs gatavs, atdzesē to, pārkaisa ar pūdercukuru un dekorē pēc pašu gaumes.
|