• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

„Philadelphia” siera – dateļu torte ar ķiršiem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvīts:

  • 300 g atkaulotu dateļu
  • 1 glāze miltu
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas (bez aromāta)
  • 1/2 glāze piena
  • 1 tējkarote ābolu etiķa (vai citronu sula)
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote dzeramās sodas

Krēms:

  • 150 g „Philadelphia” siera
  • 50 g pūdercukura
  • 20 g sviesta
  • 250 g konservētu ķiršu (bez kauliņiem)
  • 4 ēdamkarotes ķiršu sulas
  1. Dateles pārlej ar nelielu daudzumu verdoša ūdens un atstāj 2 - 3 minūtes, tad nokāš un ļauj atdzist.
  2. Atdzesētās dateles sablenderē biezenī.
  3. Dziļā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, cepamo pulveri, dzeramo sodu.
  4. Atsevišķā traukā sajauc pienu, augu eļļu, ābolu etiķi vai citrona sulu un ķiršu biezeni un visu sablenderē viendabīgā masā.
  5. Tad sausās sastāvdaļas pievieno sablenderētajai masai un rūpīgi samaisa.
  6. Iegūto mīklu ieklāj aptuveni 18 cm lielā kūkas formā un cep 20 - 25 minūtes 180°C temperatūrā.
  7. Krēms: Ar elektrisko putotāju sakuļ „Philadelphia” sieru, sviestu un pūdercukuru.
  8. Pievieno 70 g konservēto ķiršu un turpina putot.
  9. Iegūto krēmu ievieto ledusskapī uz aptuveni 30 minūtēm.
  10. Gatavo biskvītu atdzesē un horizontāli sagriež 2 daļās.
  11. Katru biskvītu piesūcina ar ķiršu sulu (katrai kārtai 2 ēdamkarotes)
  12. Pamata biskvītu uzliek uz servējamā škīvja un pārklāj pāri nedaudz krēma, izkārto aptuveni 100 g ķiršu un atkal klāj nedaudz krēma.
  13. Liek nākamo biskvīta kārtu un nedaudz piespiež to.
  14. Ar atlikušo krēmu pārziež tortes virskārtu un sānus.
  15. Rotā ar šokolādes skaidiņām un atlikušajiem ķiršiem.
  16. Aptuveni 1 stundu torti atstāj istabas temperatūrā un tad ivieto ledusskapī uz aptuveni 3 - 4 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1746 reizes

,,,,