• Ūdens - vienīgais gudro dzēriens.

Persiku torte ar jogurta krēmu


Foto: ichkoche.at

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Porcijas: 8

Pamatnei:

  • 3 olas
  • 150 g pūdercukurs
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 iepakojums vaniļas cukurs
  • 1/2 apelsīna (miziņa)
  • 1/2 citrona (miziņa)
  • 150 ml kausēta sviesta
  • 250 g miltu
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 130 ml persiku sulas

Persiku krēms:

  • 1 bundža konservētu persiku (vai 5-6 svaigi persiki)
  • 250 g jogurta (3,6%)
  • 6 ēdamkarotes medus
  • 1 apelsīna (sula)
  • 5 loksnes želatīna
  • 200 ml putukrējums

Dekorēšanai:

  • 50 g rīvētu vai kapātu valriekstu (zemesriekstu)
  • 1 persiks
  1. Cepamo formu (24 cm) ar sviestu izsmērē un miltiem izkaisa.
  2. Uzkarsē krāsni līdz 160°C temperatūrai (abpusējā karsēšana).
  3. Miltus un cepamo pulveri izsijā.
  4. Olas, pūdercukuru, sāli, vaniļas cukuru, rīvētu citrona un apelsīna miziņu saputo (~ 10 minūtes).
  5. Iemaisiet kausēto sviestu pamazām un vēl 1 minūti putojiet.
  6. Uzmanīgi iecilājiet miltus pārmaiņus ar persiku sulu maisījumā.
  7. Iepildiet maisījumu tortes veidnē un cepiet uz vidējā plaukta apmēram 35 minūtes.
  8. Gatavu izņem no krāsns un atdzesē veidnē.
  9. Saputojiet putukrējumu un ielieciet ledusskapī.
  10. Izmērcē želatīnu aukstā ūdenī.Persikus pārgriež uz pusēm un sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
  11. Samaisiet jogurtu ar medu un pievienojiet persikus.
  12. Uzsilda apelsīnu sulu un izšķīdina tajā želatīnu,pievieno to jogurta masai.
  13. Pēc tam iecilā masā putukrējumu un pārlej atdzesētajai tortes pamatnei,izlīdzina.
  14. Noliek ledusskapī apmēram uz 5 stundām.
  15. Izņem no formas , apkaisa ar riekstiem un rotā ar persiku gabaliņiem.
  16. Ieteikums šo torti baudīt ar dzirkstošo vīnu, šampānieti, prosecco.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3751 reizes

,,,,,