• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Pekanriekstu torte


Foto: dairygoodness.ca

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 280 g miltu
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote cepamā pulvera
  • 230 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 240 g skābā krējuma
  • 300 g baltā cukura
  • 2 olas

Garnējums:

  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 110 g brūnā cukura
  • 120 g sasmalcinātu pekanriekstu
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 2 ēdamkarotes sviesta (kausēta) 
  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai. Ieklāj foliju 23 cm platā kūkas formā un nedaudz ietauko to ar augu eļļu.
  2. Nelielā traukā sajauc kopā miltus, cepamo pulveri, sāli un noliek maliņā.
  3. Dziļā bļodā saspaida sviestu līdz viendabīgai konsistencei. Palēnām pievieno skābo krējumu un cukuru, un sakuļ visu kopā. 
  4. Tad piemaisa klāt olas un vaniļas ekstraktu.
  5. Kad viss ir viendabīgā masā, tad ar rokām pievieno iepriekš sagatavoto miltu maisījumu un mīca līdz viendabīgai konsistencei.
  6. Izklāj mīklu iepriekš sagatavotajā formā.
  7. Garnējumam - vidēja lieluma bļodā sajauc kopā brūno cukuru, pekanriekstus un kanēli. Tad pievieno izkausētosviestu un maisa, kamērmasa paliek drupena. Pārber pāri mīklai kūkas formā un liek cepties 30-35 min vai arī tik ilgi, kamēr koka irbulītis, kad iedurts kūkasvidū, izvilkts ir tīrs.
  8. Liek torti atdzesēties ~ 10 min un apgriež to otrādi servējamā traukā, lai noņemtu foliju.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1258 reizes