• Kas trijiem domāts, tas četriem arī pietiks.

Parfē torte ar ogu sīrupu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 260 g „Selgas” cepumu
  • 400 ml skābā krējuma
  • 6 olu dzeltenumi
  • 100 ml ūdens
  • 160 g cukura

Sīrupam:

  • 140 g cukura
  • 6 - 8 ēdamkarotes jāņogu (vai citu ogu) liķiera
  • 250 g melleņu (var arī cita ogas)

 

  1. Cepumus sadrupina nelielos gabaliņos, sajauc ar 4 ēdamkarotēm ogu liķiera un atstāj uz 10 minūtēm, lai sasūktos.
  2. Pārklāj 20 cm lielu kūkas formu ar cepamo papīru un ieklāj tajā sasūcinātos biskvītus.
  3. Pašu formu uzliek uz pārtikas plēves ar brīvām malām.
  4. Ar elektrisko putotāju sakuļ olu dzeltenumus, cukuru un atlikušo sīrupu.
  5. Atsevišķā bļodā sakuļ krējumu līdz biezām putām.
  6. Prātīgi iecilā olu dzeltenumu saputotajā krējumā.
  7. Iegūto masu pārklāj pār cepumu kārtu, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vai saldētavā uz nakti.
  8. Sīrupam: Sīrupu gatavo pāris stundas pirms kūkas pasniegšanas.
  9. Var izmantot jebkuras ogas - zemene, kazenes, avenes, u.c. )
  10. Katliņā ielej ūdeni, pievieno cukuru un ogas.
  11. Vāra nelielā karstumā, rūpīgi maisot, līdz cukurs ir izkusis.
  12. Novieto sīrupu atdzesēties. Tikmēr izņem kūku no ledusskapja un sadala gabaliņos. 
  13. Katru gabaliņu pasniedz ar atdzesēto sīrupu.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1334 reizes

,,,