• Ūdens - vienīgais gudro dzēriens.

Pankūku torte ar valriekstiem


Foto: pp.vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Banānu pankūkām:

  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 1 liels gatavs banāns (apmēram 170 g vai 1/2 glāze biezeņa)
  • 235 ml piena
  • 95 g miltu
  • 4 olas
  • 2 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1/2 tējkarotes vanilīna
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1/2 tējkarotes kanēļa
  • 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
  • šķipsniņa maltu krustnagliņu

Pildījumam:

  • 225 g kausēta siera
  • 345 g parasta jogurta (grieķu)
  • 65 g cukura
  • 1/2 tējkarotes vaniļas

Glazūrai:

  • 120 ml trekns saldais krējums (putošanai)
  • 50 g brūnā cukura
  • 15 g sviesta
  • 50 g sasmalcināti valrieksti
  • 1/2 tējkarotes vaniļas
  • sāls - pēc garšas
  1. Ar blendera palīdzību no banāna iegūst biezeni, pievieno sviestu, pēc tam arī pārējās sastāvdaļas pankūkām.
  2. Pagatavo vienmērīgu mīklu.
  3. Pārlej mīklu citā traukā, tā ir samērā šķidra.
  4. Trauku apsedz ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz vismaz 1 stundu.
  5. Atdzesētu mīklu kārtīgi saputo un uz pannas izcep pankūkas no abām pusēm, līdz zeltainai nokrāsai.
  6. Pildījumam saputo kausēto sieru līdz tas kļūst gaisīgs, pakāpeniski pievieno jogurtu, cukuru un vanilīnu.
  7. Saputo līdz viendabīgai gaisīgai masai.
  8. Pildījumu klāj starp pankūkām. Pāri palikušo krēmu liek tortei pa virsu.
  9. Glazūrai saputo saldo krējumu ar brūno cukuru un sviestu ar rokas mikseri katliņā. 
  10. Karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina uguni un vāra apmēram 10 minūtes, periodiski apmaisot.
  11. Pievieno vanilīnu, sāli un sasmalcinātus valriekstus.
  12. Nekavējoties pārlej torti ar glazūru.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3412 reizes

,,