• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

„Oreo” cepumu – piparmētru siera kūka


Foto: kitchme.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 tējkarote zaļās pārtikas krāsvielas (pēc izvēles)
  • 750 g krēmsiera
  • 1 ēdamkarote piena
  • 1 tējkarote miltu
  • 10 piparmētru cepumu
  • 1 ēdamkarote piparmētru liķiera
  • 15 „Oreo” cepumu
  • 320 g iebiezinātā piena
  • 5 ēdamkarotes sviesta (izkausēta)
  • 1 glāze šokolādes skaidiņu
  • 1/2 glāze šokolādes skaidiņu (glazūrai)
  • 1 tējkarote piparmētru ekstrakta
  • 3 olas
  1. Virtuves kombainā sasmalcina piparmētru un šokolādes cepumus.
  2. Pievieno izkausētu sviestu un vēlreiz visu samaisa viendabīgā masā.
  3. Masu ieklāj 20 cm lielā kūkas formā, kas viegli ietaukota.
  4. Ar elektrisko putotāju saputo krēmsieru gaisīgā masā.
  5. Pievieno iebiezināto pienu un olas, piparmētru liķieri un ekstraktu.
  6. Rūpīgi visu samaisa un, ja vēlaties, pievieno zaļo pārtikas krāsvielu.
  7. Atsevišķā bļodā sajauc šokolādes skaidiņas un miltus, iemaisa krēmsiera masā.
  8. Masu pārklāj pār cepumu pamatni un liek cepties 160°C temperatūrā 1 stundu.
  9. Tikmēr sajauc glazūrai paredzētās šokolādes skaidiņas ar pienu un izkausē mikroviļņu krāsnī.
  10. Kad kūka izcepusies, pārklāj glazūru pār tās virsmu.
  11. Kūku dekorē ar svaigām piparmētru lapiņām vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3285 reizes

,,,,,,,,