• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Ogu kūka ar skābo krējumu


Foto: kakprosto.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Biskvītam:

  • 1 glāze mannas graudu
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze skābā krējuma
  • 1 glāze miltu
  • 3 olas
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 500 ml skābā krējuma
  • 4 1/2 ēdamkarotes pūdercukura
  • zemenes (vai citas ogas)
  • 2 ēdamkarotes želatīna
  1. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno skābo krējumu, mannas graudus un miltus un turpina putot līdz masa kļūst viendabīga.
  2. Mīklu ieklāj kūkas formā, kas pārklāta ar viegli ietaukotu cepamo papīru un cep 30 minūtes 180°C temperatūrā.
  3. Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Skābo krējumu sajauc ar pūdercukuru. Želatīnu pārlej ar 3 ēdamkarotēm ūdens un atstāj uzbriest. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Atdzesēto želatīnu pieveno skābā krējuma masai un rūpīgi samaisa.
  6. Tīrā kūkas formā ieklāj biskvīta gabaliņus, pāslej ar skābā krējuma masu un zemenēm.
  7. Kūku ievieto ledusskapīi uz 3 - 5 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1878 reizes

,,,,,,