• Jo vairāk medus ēd, jo rūgtāka mute.

Ņujorkas siera kūka ar ķiršiem


Foto: neskushal.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 240 šokolādes/vaniļas cepumu
  • 8 ēdamkarotes sviesta
  • 1/2 glāze pūdercukura
  • 1/4 sāls

Pildījumam:

  • 240 g krēmsiera
  • 1 3/4 pūdercukura
  • 3 ēdamkarotes miltu
  • 1 tējkarote citrona miziņas
  • 1 tējkarote apelsīna miziņas
  • 5 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 1/2 tējkarote vaniļas cukura

Dekorēšanai:

  • 300 g ķiršu (atkaulotu)
  • 2 ēdamkarotes citrona sulas
  • 1/4 glāzes pūdercukura
  • 1 ēdamkarote cietes
  • 1/2 glāze ūdens
  1. Cepumus sasmalcina vitruves kombainā un sajauc ar sviestu, cukuru un sāli viendabīgā masā.
  2. Masu ieklāj kūkas formā, kas viegli ietaukota, veidojot augstas malas, un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
  3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai.
  4. Ar elektrisko putotāju saputo krēsieru, cukuru, miltus, apelsīnu un citronu miziņas viendabīgā masā.
  5. Pievieno vaniļas cukuru, olu dzletenumus un turpina putot nelielā ātrumā 5 minūtes.
  6. Pildījumu pārklāj pār cepumu pamatni un liek cepties 12 - 14 minūtes.
  7. Tad samazina temperatūru līdz 95°C temperatūrai un turpina kūku cept 1 stundu.
  8. Kad kūka gatava, atdzesē to 30 minūtes, neizņemot no cepeškrāsns.
  9. Dekorēšana: Nelielā katliņā sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas un karsē 1 - 2 minūtes.
  10. Masu atdzesē un pārklāj pār kūkas virsmu.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
7726 reizes

,,,,,,,