Pamatnei:
-
240 šokolādes/vaniļas cepumu
-
8 ēdamkarotes sviesta
-
1/2 glāze pūdercukura
-
1/4 sāls
Pildījumam:
-
240 g krēmsiera
-
1 3/4 pūdercukura
-
3 ēdamkarotes miltu
-
1 tējkarote citrona miziņas
-
1 tējkarote apelsīna miziņas
-
5 olas
-
2 olu dzeltenumi
-
1/2 tējkarote vaniļas cukura
Dekorēšanai:
-
300 g ķiršu (atkaulotu)
-
2 ēdamkarotes citrona sulas
-
1/4 glāzes pūdercukura
-
1 ēdamkarote cietes
-
1/2 glāze ūdens
|
|
-
Cepumus sasmalcina vitruves kombainā un sajauc ar sviestu, cukuru un sāli viendabīgā masā.
-
Masu ieklāj kūkas formā, kas viegli ietaukota, veidojot augstas malas, un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
-
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai.
-
Ar elektrisko putotāju saputo krēsieru, cukuru, miltus, apelsīnu un citronu miziņas viendabīgā masā.
-
Pievieno vaniļas cukuru, olu dzletenumus un turpina putot nelielā ātrumā 5 minūtes.
-
Pildījumu pārklāj pār cepumu pamatni un liek cepties 12 - 14 minūtes.
-
Tad samazina temperatūru līdz 95°C temperatūrai un turpina kūku cept 1 stundu.
-
Kad kūka gatava, atdzesē to 30 minūtes, neizņemot no cepeškrāsns.
-
Dekorēšana: Nelielā katliņā sajauc visas nepieciešamās sastāvdaļas un karsē 1 - 2 minūtes.
-
Masu atdzesē un pārklāj pār kūkas virsmu.
|