• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Neparastā „Rīvētā” kūka


Foto: pp.vk.me

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Mīklai:

  • 230 g miltu
  • 110 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes piena
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Pildījumam:

  • 2 olas
  • 500 g kausētā siera
  • 150 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 1 ēdamkarote rīvētas citrona miziņas
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura  
  1. Cepeškrāsni uzsilda līdz 175 °C.
  2. Ietauko kūkas veidni ar sviestu un izbārsta ar miltiem.
  3. Lielā traukā sajauc miltus un cepamo pulveri. Tad pievieno sviestu, kakao, cukuru un pienu.
  4. No mīklas izveido bumbiņu un liek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm, vēl labāk - saldētavā uz 1 vai 2 stundām.
  5. Lai mīkla kļūtu pēc iespējas cietāka un to varētu sarīvēt uz rīves.
  6. Miksera traukā sajauc kausēto sieru, olu dzeltenumus, citrona miziņu, vaniļas cukuru un cieti.
  7. Puto ne mazāk kā 2 minūtes.
  8. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus stingrās putās.
  9. Saputotos olu baltumus sajauc ar siera masu.
  10. Izņem mīklu no ledusskapja un sadala 2 daļās, no kurām  vienu sarīvē uz rīves.
  11. Nesarīvēto mīklas daļu klāj kūkas formā. Pēc tam vienmērīgi izklāj siera pildījumu.
  12. Pa virsu pildījumam uzber sarīvētās mīklas kārtu.
  13. Cep apmēram 45 - 50 minūtes. Atdzesē un pasniedz.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
17100 reizes

,