• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Neceptā zefīra – augļu kūka ar biezpiena krēmu


Foto: cookfood.com.ua

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 500 g zefīra
  • 200 g smilšu cepumu
  • 1/2 glāze piena
  • 200 g biezpiena
  • 300 g 35% salda krējuma
  • 1/2 glāze cukura (var arī mazāk)
  • šķipsniņa vaniļas cukura
  • 500 g svaigu zemeņu
  • 1 - 2 zariņi svaigas piparmētras
  • 1 svaigs nektarīns/persiks
  1. Cepumus pa vienam izmērcē pienā un klāj sevis izvēlētās formas, kas pārklāta ar pārtikas plēvi, pamatnē.
  2. Zefīrus sadala uz pusēm un klāj kā nākamo kārtu virs cepumiem.
  3. Ar elektrisko putotaju saputo saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru.
  4. Pakāpeniski pievieno biezpienu un turpina kult līdz masai viendabīga konsistence.
  5. Pārklaj biezpiena masu, 1/3 masas atstājot maliņā, pār zefīru kārtu un nolīdzina virsmu.
  6. Zemenes noskalo, attīra no zaļumiem un sagriež šķēlītēs. Izkārto pār biezpiena masas kārtu.
  7. Tad atkal klāj zefīru pusītes, pēc tam zemeņu šķēlītes. Tā līdz viss izlikts un pārklāj ar maliņā atlikto biezpiena krēmu.
  8. Dekorē ar nektarīnu, zemeņu šķēlītēm un piparmētru lapiņām. Ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
7696 reizes

,,,,,,,,,