• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Neceptā vaniļas zefīru – krēma kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 500 g galetes cepumu
  • 400 g vaniļas zefīru
  • 1 glāze piena
  • 2 olas
  • 100 g cukura
  • 100 g sviesta
  • 3 ēdamkarotes kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 1 tāfele rūgtās šokolādes
  1. Zefīrus sadala uz pusēm un noliek maliņā, līdz būs nepieciešami.
  2. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pievieno kakao pulveri, pienu, sasmalcinātas galetes.
  3. Masu ielej nelielā katliņā un karsē līdz tā sāk sabiezēt (aptuveni 1 - 2 minūtes).
  4. Masu atdzesē, pievieno saputotu sviestu. Lai masu ātrāk atdzesētu, to var ievietot aukstā ūdens bļodā.
  5. Tad atkal visu saputo viendabīgā masā,
  6. 1/2 masas ieklāj dziļā kūkas formā, kas pārklāta ar pārtikas plēvi.
  7. Tad visu pārklāj ar zefīru pusītēm un pārlej atlikušo krēma daudzumu.
  8. Kūku ievieto ledusskapī uz nakti. Pirms pasniegšanas dekorē ar pūdercukuru, kausētu šokolādi vai pēc pašu gaumes.

 

Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2845 reizes

,,,,,,