• Bez kašķēšanās vārīts plovs - gards.

Neceptā upeņu – jogurta kūka


Foto: damochka.biz

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g šokolādes cepumu
  • 500 g bezpiedevu jogurta
  • 500 g upeņu
  • 100 ml piena
  • 1/2 tējkarotes malta kanēļa
  • 50 g smalcinātu mandeļu
  • 100 g sviesta
  • 40 g želatīna
  • 300 ml saldā krējuma
  • 200 g cukura
  1. Cepumus sasmalcina un sajauc ar mandelēm, kanēli un izkausētu svestu.
  2. Rūpīgi samaisa un ieklāj kūkas formas pamatnē, ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
  3. Želatīnu pārlej ar karstu pienu un maisa līdz tas izkūst.
  4. Upenes sajauc ar cukuru, 100 ml saldā krējuma un 1/2 izkausētā želatīna masas.
  5. Jogurtu sajauc ar atlikušo cukuru un saldo krējumu, želatīna masu un rūpīgi samaisa.
  6. Izņem cepumu pamatni no ledusskapja un pārklāj to ar upeņu krēma masu, atstājot dažas ēdamkarotes dekorēšanai, tad pārklāj ar jogurta krēmu.
  7. Atlikušo krēmu pamīšus izklāj uz kūkas virsmas un ar koka irbulīti vai citu smailu instrumentu veido zīmējumu.
  8. Kūku ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām, pirms pasniegšanas rotā ar ogām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6163 reizes

,,,,,,,,