• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Neceptā šokolādes suflē – „Selgas” cepumu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 200 g „Selgas” šokolādes cepumu
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 50 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 3 - 4 ēdamkarotes piena

Šokolādes suflē:

  • 100 g šokolādes
  • 300 g „Ricotta” biezpiena
  • 1/4 glāzes pūdercukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote želatīna
  • 200 ml saldā krējuma (35%)
  • 50 ml šokolādes vai jebkurš cits liķieris (pēc izvēles)
  1. Ietauko aptuveni 19 cm lielu, apaļo kūkas formu un pārklāj ar cepamo papīru.
  2. Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu, kakao pulveri, rūpīgi samaisa.
  3. Pievieno pienu, cik nepieciešams. Tā, lai masa būtu viendabīga un saistoša.
  4. Gatavo cepumu masu ieklāj kūkas formā un nedaudz piespiež, izmantojot karotes otro pusi, ievieto ledusskapī līdz būs nepiecešama.
  5. Šokolādi izkausē ūdens peldē, tad pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru un „Ricotta” biezpienu, visu rūpīgi sakuļ ar elektrisko putotāju.
  6. Želatīnu uzbriedina nelielā daudzumā karsta ūdens (apmēram 3 - 4 ēdamkarotes) un pievieno, lejot šaurā strūklā, biezpiena masai.
  7. Biezpiena masu turpina putot ar elektrisko putotāju, pievienojot saldo krējumu un šokolādes liķieri.
  8. Krēmu pārklāj pār cepumu kārtu un ievieto ledusskapī uz nakti.
  9. Nākamajā dienā pirms pasniegšanas kūku dekorē ar šokolādes skaidiņām vai svaigām ogām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
7818 reizes

,,,,,