• Jāēd, lai dzīvotu, nevis jādzīvo, lai ēstu

Neceptā šokolādes – banānu kūka ar riekstiem


Foto: eda.ru

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1/2 glāze lazdu riekstu
  • 1 glāze dateļu
  • 400 ml kokosriekstu piena
  • 100 ml cukura sīrupa
  • 300 ml mandeļu piena
  • 1 paciņa vanilīna cukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 3 banāni
  • 4 tējkarotes agara
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 300 g rūgtās šokolādes
  • 1 glāzes mandeļu
  1. Visus riekstus sasmalcina virtuves kombainā, pievieno izmērcētas dateles un visu sasmalcina viendabīgā masā.
  2. 20 cm lielu kūkas formu pārklāj ar foliju un ieklāj tajā riekstu masu.
  3. Banānus nomizo un sasmalcina blenderī, pievieno vanilīna cukuru, mandeļu un kokosriekstu pienu, kakao pulveri un cukura sīrupu.
  4. Visu nedaudz uzkarsē un izšķīdina tajā 3 tējkarotes agara.
  5. Šo masu pārklāj pār riekstu masu un ievieto ledusskapī atdzist.
  6. Pēc 2 stundām izņem kūku no ledusskapja, izņem no kūkas formas un sagriež nelielos gabaliņos.
  7. Katru kūkas gabaliņu var dekorēt ar izkausētu šokolādi un sasmalcinātām mandelēm.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2806 reizes

,,,,,,,,