• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Neceptā skābā krējuma – kondensētā piena kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

 

  • 100 g sviesta
  • 450 g skābā krējuma
  • 300 g smilšu cepumu
  • 10 g želatīna
  • 70 ml ūdens
  • 300 ml kondensētā piena
  1. Izvēlēto kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to.
  2. Smilšu cepumus rūpīgi sasmalcina un pārklāj ar izkausētu sviestu. (Maisījums nedrīkst būt ne ļoti taukains, ne sauss)
  3. Ieklāj to sagatavotajā kūkas formā un ieliek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  4. Skābo krējumu sajauc ar kondensēto pienu.
  5. Želatīnu aplej ar 3/4 glāzes ūdens un atstāj uz 10 minūtēm uzbriedināties.
  6. Tad izkausē to ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pievieno skābā krējuma masai, nepārtraukti maisot.
  7. Masu pārlej pār cepumu pamatni un ievieto ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
  8. Kūku dekorē ar šokolādes skaidiņām, riekstiem, svaigām ogām vai augļiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
24194 reizes

,,,,,