• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Neceptā „Selgas” cepumu – zefīru kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 400 g zefīra
  • 2 olas
  • 400 g „Selgas” cepumu
  • 1/2 glāze cukura
  • 1 glāze piena
  • 200 g sviesta
  • 1 citrona miziņas
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera
  1. Zefīrus sadala uz pusēm un ieklāj kukas formas pamatnē.
  2. Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno sasmalcinātus cepumus.
  3. Masu ieber nelielā katliņa, pievieno pienu un vāra, nepārtraukti maisot, līdz tā sabiezē. Tad atdzesē.
  4. Sviestu izkausē un samaisa ar citrona miziņam. Pievieno atdzesētajai masai.
  5. Daļu masas pārklāj pār zefīru kārtu, tad pāri izkārto zefīru pusītes un pārklāj ar krēmu. Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas.
  6. Kūku dekorē pēc pašu gaumes un ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
8928 reizes

,,,,,