• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Neceptā „Selgas” cepumu – upeņu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 200 g „Selgas” cepumu
  • 100 g sviesta (izkausēta)

Krēmam:

  • 1 ēdamkarote želatīna
  • 500 ml saldkrējuma jogurta (jebkura garša)
  • 500 g saldētu upeņu
  • 1/2 glāze cukura
  • 200 ml trekna saldā krējuma
  1. Pamatne: Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausēto sviestu viendabīgā masā.
  2. Masu ieklāj 22 cm lielā kūkas formā, piespiež pie formas pamatnes un ievieto ledusskapī.
  3. Krēmam: Ogas atkausē un nolej lieko sulu atsevišķā trauciņā.
  4. Nolieto sulu pārlej pār želatīnu un atstāj uzbriest 30 - 40 minūtes. Tad izkausē.
  5. Ogām pievieno cukuru, nedaudz sablenderē un piemaisa jogurtu, izkausēto želatīnu un rūpīgi samaisa.
  6. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu un pievieno to ogu krēmam.
  7. Kŗemu pārlej pār cepumu pamatni un ievieto ledusskapī līdz tas sastindzis.
  8. Dekorē pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3707 reizes

,,,,,,