• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Neceptā „Selgas” cepumu – šokolādes krēmu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 300 g „Selgas” cepumu
  • 150 ml piena
  • 1 olu dzeltenums
  • 3 ēdamkarotes cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • 4 - 5 ēdamkarotes kakao ruma

Suflē:

  • 200 g tumšās šokolādes
  • 200 g baltās šokolādes
  • 60 g sviesta
  • 15 g želatīna
  • 50 ml piena
  • 400 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes krējuma liķiera

Dekorēšanai:

  • 5 - 6 zemenes
  • piparmētru lapiņas
  • kokosriekstu skaidiņas
  1. Nelielā katliņā sajauc 100 ml piena ar cukuru un vaniļas cukuru, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  2. Atlikušos 50 ml piena kopā ar olas dzeltenumu saputo viendabīgā masā.
  3. Tad, nepārtraucot putošanu, to pievieno karsētajam pienam. turpina vārīt vēl 2 - 3 minūtes, noņem no uguns un pievieno sviestu.
  4. Masai peivieno sasmalcinātus „Selgas” cepumus un nedaudz ruma.
  5. Masu sadala 2 vienādās daļās. vienu no daļām ieklāj 24 cm lielas kūkas formas pamatnē, bet otru izlīdzina uz tikpat liela virtuves dēlīša.
  6. Abas ievieto saldētavā, līdz būs nepieciešams.
  7. Suflē: 1/2 no želatīna  pārlej ar 25 ml piena un atstāj uzbriest uz 15 - 20 minūtēm.
  8. Tad liek karsēties uz nelielas uguns, izkaus', bet neuzvāra!
  9. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu. Balto šokolādi, kopā ar 30 g sviesta, izkausē.
  10. Šokolādes masai pievieno putukrējumu, liķieri, želatīnu un rūpīgi samaisa.
  11. Gatavo masu pārlej pār kūkas pamatni un ieveito atkal saldētavā uz 30 minūtēm.
  12. Tikmēr pagatavo tādu pašu krēmu, tikai izmantojot tumšo šokolādi.
  13. Pēc 30 minūtēm pār baltās šokolādes masu pārklāj otru cepumu pamatni un izklāj pār to tumšās šokolādes krēmu.
  14. Atkal ievieto kūku saldētavā uz 30 minūtēm.
  15. Dekorē ar zemenēm, piparmētru lapiņām, kokosriekstu skaidiņām vai pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
2672 reizes

,,,,,,,,