• Miesa uzveic tos, kas viņu pārāk sātīgi baro.

Neceptā „Selgas” cepumu – ķiršu kūka ar biezpienu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 500 g biezpiena
  • 500 g skābā krējuma
  • 500 g atkaulotu ķiršu
  • 400 g cukura
  • 200 g „Selgas” cepumu
  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • 50 g želatīna

 

  1. Želatīnu pārlej ar apmēram 400 ml ūdens un atstāj uzbriest.
  2. Cepumus sasmalcina pulverveida masā un sajauc ar izkausētu sviestu.
  3. Cepumu masu izklāj ar cepamo papīru pārklātā kūkas formā un nolīdzina ar karotes otru pusi.
  4. Pildījums: Ar elektrisko putotāju vai virtuves kombainā sajauc skābo krējumu ar biezpienu un cukuru līdz cukurs pilnībā izšķīdis.
  5. Ķiršu ar blendera palīdzību sasmalcina biezenī un sajauc ar biezpiena masu.
  6. Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī un pievieno pildījuma masai.
  7. Pildījumu pārlej pār cepumu pamatni un ievieto ledusskapī līdz kūka pilnībā sastingusi.
  8. Dekorē pēc pašu gaumes, piemēram ar svaigiem ķiršiem.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3181 reizes

,,,,,,