• Ir jāēd un jādzer tieši tik, cik nepieciešams, lai mūsu spēki atjaunotos nevis tiktu nomākti.

Neceptā „Selgas” cepumu – biezpiena suflē kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 200 g „Selgas” cepumu
  • 50 g sviesta
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 3 ēdamkarotes piena

Suflē:

  • 300 g biezpiena
  • 1/4 glāzes pūdercukura
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 10 g vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote želatīna
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes „Bailey” liķiera
  1. 21 cm lielas kūkas formas pamatni pārklāj ar cepamo papīru un viegli ietauko to.
  2. Cepumus sasmalcina, pievieno kakao pulveri, izkausētu sviestu un pienu.
  3. Visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā un ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā. Rūpīgi piespiež to pie formas pamatnes, izlīdzina.
  4. Kūkas formu ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
  5. Suflē: Šokolādi salauž nelielos gabaliņos un ūdens peldē izkausē.
  6. Nedaudz atdzesē un pievieno pūdercukuru, biezpienu, vaniļas cukuru un liķieri.
  7. Visu ar elektrisko putotāju saputo viendabīgā masā.
  8. Atsevišķā trauciņā saputo saldo krējumu.
  9. Želatīnu pārlej ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens un atstāj uzbriest. Pēc tam ūdens peldē izkausē.
  10. Kad želatīns izkusis, ar šauru strūklu un nepārtrautki maisot, pievieno to biezpiena masai.
  11. Tad pievieno putukrējumu un visu rūpīgi saputo.
  12. Izņem kūkas formu no ledusskapja un pārklāj cepumu kārtu ar suflē.
  13. Nolīdzina kūkas virsmu un ievieto to atkal ledusskapī uz 10 - 12 stundām.
  14. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar kakao pulveri vai ko citu pēc pašu gaumes.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6166 reizes

,,,,,,,,