• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Neceptā „Selgas” cepumu – biezpiena kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g „Selgas” cepumu
  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • 500 g biezpiena (negraudaina)
  • 250 ml saldā krējuma
  • 200 g pūdercukura
  • 5 kivi
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 30 g želatīna

Garnējumam:

  • 5 g  želatīna
  • 2 kivi
  • 2 ēdamkarotes pūdercukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • sasmalcinātas pistācijas
  1. 30 g želatīna aplej ar 200 ml ūdens, bet atsevišķā trauciņā 5 g želatīna aplej ar 100 ml ūdens un atstāj abus uzbriest.
  2. Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu, ieklāj kūkas formas pamatnē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Nelielā katliņā sajauc kubiņos sagriezstus kivi ar pūdercukuru, 1 ēdamkaroti citrona sulas un 30 g uzbriedinātā želatīna.
  4. Karsē, nepārtraukti maisot, zemā temperatūrā vai ūdens peldē līdz želatīns pilnībā izkusis. Atdzesē.
  5. Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu un sajauc ar atdzesēto kivi masu, turpina putot līdz masa kļūst viendabīga.
  6. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu un pievieno to biezpiena masai, rūpīgi samaisa.
  7. Iegūto masu pārklāj pār cepumu kārtu un ievieto ledusskapī vismaz uz 4 stundām.
  8. Garnējums: Uzbriedināto želatīnu nelielā katliņā sajauc ar pūdercukuru, 1 ēdamkaroti citrona sulas, nepārtraukti maisot, karsē līdz želatīns pilnībā izkusis.
  9. ATdzesē līdz istabas temperatūrai.
  10. Atlikušos kivi sagriež šķēlītēs, izkārto pār kūkas virsmu un pārlej ar želeju.
  11. Ievieto kūku ledusskapī līdz kūkas virskārta ir saželējusi.
  12. Kūkas palas var dekorēt ar sasmalcinātām pistācijām.
  13. Pirms pasniegšanas turēt ledusskapī.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
56069 reizes

,,,,,,,