• Šodien vārīta ola ir labāka par rīt vārītu vistu.

Neceptā „Selgas” cepumu – biezpiena kūka ar apelsīniem


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 300 g „Selgas” cepumu
  • 80 g saldkrējuma sviesta
  • 15 g želatīna
  • 100 ml piena
  • 2 tējkarotes apelsīnu mizas
  • 250 g „Mascarpone” siera
  • 100 g cukura
  • 250 g biezpiena
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 apelsīns
  • apelsīnu ievārījums (pēc garšas un izvēles)
  1. Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Masu ieklāj izvēlētās kūkas formas pamatnē.
  2. Ar karotes otru pusi cepumu masu nogludina un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
  3. Krēms: Želatīnu pārlej ar pienu un atstāj uzbriedināties 10 - 15 minūtes. Tad izkausē ūdens peldē.
  4. Biezpienu sajauc ar „Mascarpone” sieru, vaniļas cukuru un rūpīgi samaisa.
  5. Tad pievieno izkausēto želatīnu un apelsīnu miziņas, samaisa viendabīgā masā.
  6. Masu pārklāj pār cepumu pamatni un izlīdzina.
  7. Apelsīnu nomizo un sagriež šķēlītēs vai gabaliņos, izkārto pār kūkas virsmu.
  8. Pāri klāj apelsīnu ievārījumu un kūku ievieto ledusskapī uz vismaz 3 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3715 reizes

,,,,,,