• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Neceptā sarkano jāņogu – biezpiena kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 200 g cepumu
  • 125 g sviesta
  • 500 g biezpiena
  • 350 g bezpiedevu jogurta
  • 200 g cukura
  • 4 olu dzeltenumu
  • 200 g sarkano jāņogu
  • 1 glāze jāņogu sulas
  • 4 paciņas želatīna
  • 50 ml liķiera
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  1. Cepumus sasmalcina un sajauc viendabīgā masā ar izkausētu sviestu.
  2. Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un ieliek ledusskapī uz 1 stundu.
  3. Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā un pievieno jogurtu.
  4. Tad pievieno citrona sulu un cukuru, visu sajauc viendabīgā masā.
  5. 3 paciņas želatīna pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriesta, tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  6. Lejot šaurā strūklā, pievieno to biezpiena masai un rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju.
  7. Masu pārklāj pār cepumu pamatni un ievieto visu ledusskapī uz 2 stundām.
  8. Atlikušo želatīna daudzumu sajauc ar jāņogu sulu un atstgāj uzbriest.
  9. Jāņogas pārlej ar liķieri un uzbriedināto želatīnu, visu pārlej pār kūkas virsmu un ievieto to ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3181 reizes

,,,,,,