• Pārāk daudz pavāru var izbojāt buljonu.

Neceptā prjaņiku – skābā krējuma kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 1 kg šokolādes prjaņiku
  • 1 l skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 100 g mandeļu/ lazdu riekstu/ valriekstu
  • 50 g rozīņu
  • 20 g šokolādes (dekorēšanai)
  1. Prjaņikus sagriež plānās, 1 cm biezās škēlītēs. 
  2. Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai tā karātos pāri malām.
  3. Skābo krējumu un cukuru saputo ar elektrisko putotāju, pievieno sasmalcinātus riekstus un rozīnes.
  4. Dažas ēdamkarotes krēmu klāj kūkas pamatnē, tad izkārto prjaņiku šķēlītes.
  5. Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas. Pēdējai kārtai jābūt krēmam.
  6. Visu pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 12 stundām.
  7. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar šokolādes skaidiņām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4239 reizes

,,,,,,,