• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Neceptā „Mascarpone” siera – zefīra kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 50 g dzērveņu sīrupa
  • dzērvenes
  • 400 g baltā zefīra
  • 300 g piena (istabas temperatūrā)
  • 120 g sviesta (izkausēts)
  • 4 tējkarotes citrona sulas
  • 350 g smilšu cepumu
  • 3 tējkarotes kakao pulvera 
  • 500 g „Mascarpone” siera
  1. Cepumus sasmalcina, sajauc ar izkausētu sviestu un kakao pulveri.
  2. Iegūto masu klāj 26 cm lielā kūkas formā tā, lai malas būtu 5 cm uz augšu un ievieto ledusskapī uz 20 minūtēm.
  3. Krēms: Dziļā stikla bļodā sajauc 250 g „Mascarpone” siera un 200 g zefīru. Ievieto mikroviļņu krāsnī uz 2 minūtēm, pēc tam rūpīgi samaisa.
  4. Tad pievieno 150 g piena, 2 tējkarotes citrona sulas un rūpīgi samaisa.
  5. Tās pašas darbības atkārto ar atlikušo siera un zefīra daudzumu, abas masas rūpīgi savieno vienā.
  6. Dzērvenes sablenderē, sajauc ar cukuru un rūpīgi samaisa.
  7. Pārlej cepumu pamatni ar dzērveņu biezeni, tad klāj siera krēmu.
  8. Ar pipetes palīdzību punktveidā izpilina dzērveņu sīrupu pār kūkas virsmu un ar koka irbulīša palīdzību veido zīmējumu.
  9. Kūku ievieto ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
8482 reizes

,,,,,,