• Viens un tas pats ēdiens nemēdz būt viens un tas pats.

Neceptā kūka „Putna piens” ar aveņu želeju


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 230 ml saldā krējuma
  • 1 paciņa želatīna
  • 2 glāzes verdoša ūdens
  • 180 g aveņu želejas pulveris
  • 1/2 glāze piena
  • 1/2 glāze cukura
  • 230 ml skābā krējuma
  1. Nelielā katliņā sajauc želatīnu ar pienu un liek karsēties vidējā siltumā, nepārtraukti maisot.
  2. Nedrīkst uzvārīt! Noņem no karstuma un atdzesē.
  3. Atsevišķā bļodā ar elektrisko putotāju saputo saldo un skābo krējumu, cukuru.
  4. Pakāpeniski masai pievieno piena un želatīna masu, rūpīgi samaisa.
  5. Stiklā bļodā, kas viegli ieziesta ar sviestu, ieklāj pusi no krējuma masas.
  6. Otrai pusei krēma pievieno nedaudz krāsvielas (dabīgās - sārtās ogas) un pārklāj pār baltā krēma slāni.
  7. Ievieto bļodu ledusskapī uz 30 minūtēm.
  8. Izšķīdina aveņu žleju verdošā ūdenī un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  9. Tad viienmērīgi to pārlej pār krēma virsmu un ievieto ledusskapī līdz želeja pilnībā sastingusi.
  10. Dekorē pēc pašu gaumes un var pasniegt ar svaigām/saldētām avenēm.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3220 reizes

,,,,