• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Neceptā ķiršu – jogurta kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 150 g smilšu mīklas cepumu
  • 125 g sviesta
  • 300 g krēmsiera
  • 150 g bezpiedevu jogurta
  • 100 g saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes citronu sulas
  • 10 g želatīna
  • 100 g cukura
  • vaniļas cukurs
  • ķiršu želeja
  • svaigi/saldēti ķirši
  1. Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Samaisa viendabīgā masā.
  2. Masu ieklāj 26 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru. Ievieto to ledusskapī uz 30 - 40 minūtēm.
  3. Želatīnu pārlej ar saldo krējumu un atstāj uzbriest uz 20 - 30 minūtēm. 
  4. Tad to ūdens peldē izkausē, bet neuzvāra (!).
  5. Krēmsieru sajauc ar jogurtu, cukuru, citrona sulu un vaniļas cukuru viendabīgā masā.
  6. Tad, šaurā strūklā lejot, jogurta masai pievieno želatīnu, nepārtraukti maisot.
  7. Masu pārlej pār cepumu pamatni un nolīdzina tās virsmu. Pārklāj pār to ķiršus.
  8. Ķiršu želeju pagatavo pēc uz paciņas dotajām instrukcijām un pārlej pār ķiršu kārtu.
  9. Kūku ievieto ledusskapī uz 4 - 6 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
4175 reizes

,,,,,