• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Neceptā jogurta krēma – zemeņu kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 350 g dabīgā jogurta
  • 300 ml piena
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera
  • 40 g želatīna
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 6 ēdamkarotes pūdercukura
  • 250 g zemeņu
  1. Nelielā katliņā ielej pienu un 30 g želatīna, karsē uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz želatīns pilnībā izkusis.
  2. Atsevišķā bļodā sajauc jogurtu ar pūdercukuru, citrona sulu un visu saputo ar elektrisko putotāju.
  3. Tad pakāpeniski pievieno atdzesēto pienu un atkal visu saputo.
  4. 1/3 šīs masas ielej atsevišķā bļodā un pievieno tai kakao pulveri.
  5. Kakao masu ieklāj kūkas formā un ievieto saldētavā uz 15 minūtēm.
  6. Pēc noteiktā laika pārlej šo masu atlikušo masu un atkal ievieto saldētavā līdz būs nepieciešama.
  7. Tikmēr zemenes attīra no kauslapiņām un sablenderē biezenī.
  8. Atlikušo želatīna daudzumu pārlej ar 50 ml ūdens un atstāj uz 10 minūtēm uzbriest. Tad izkausē un atdzesē.
  9. Zemenēm pievieno pūdercukuru (pēc garšas) un sajauc ar atdzesēto želatīnu viendabīgā masā.
  10. Šo zemeņu masu pārlej pār jogurta kūku un ievieto ledusskapī līdz kūka būs pilnībā sastingusi.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
5423 reizes

,,,,,,,,