• Ja no ēdiena nekas nav palicis pāri, tas nenozīmē, kas sātīgi paēduši.

Neceptā jogurta – kivi kūka ar akāciju medu


Foto: vilingstore.net

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 200 g smilšu mīklas cepumu
  • 75 g sviesta

Krēmam:

  • 2 ēdamkarotes želatīna
  • 1/2 glāze ūdens
  • 550 ml bieza jogurta
  • 4 kivi
  • 100 g cukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas

Dekorēšanai:

  • 2 kivi
  • 1 citrons
  • 4 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu
  • 2 tējkarotes akāciju ziedu medus
  1. Cepumus smalki sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
  2. Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un rūpīgi nogludina. Ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
  3. Krēms: Želatīnu pārlej ar 1/2 glāzi auksta ūdens un atstāj uz 30 minūtēm ubriest.
  4. Kivi sagriež nelielos gabaliņos un nelielā katliņā ar 5 ēdamkarotēm cukura un citrona sulu uzvāra.
  5. Samazina temperatūru un turpina karsēt vēl 1 minūti. Tad nedaudz atdzesē un pievieno uzbriedināto želatīnu, rūpīgi samaisa.
  6. Masu atdzesē apmēram 30 minūtes.
  7. Jogurtu sajauc ar 100 g cukura un pievieno kivi masai.
  8. Krēmu pārklāj pār cepumu pamatni un ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
  9. Mandeļu skaidiņas apgrauzdē, kivi sagriež šķēlītēs un pārlej ar medu.
  10. Kūku dekorē ar saldinātajām kivi šķēlītēm, citrona šķēlītēm un mandeļu skaidiņām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
1009 reizes

,,,,,,,,,