• Arhitekts savas kļūdas piesedz ar efejām, saimniece - ar majonēzi.

Neceptā cepumu – zemeņu kūka ar halvu


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:

Pamatnei:

  • 200 g šokolādes cepumu (sasmalcinātu)
  • 200 g sasmalcinātas halvas
  • 1/4 g sasmalcinātu riekstu
  • 100 g saldkrējuma sviesta (izkausēta)

Krēmam:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 6 ēdamkarotes pūdercukura
  • 200 g želatīna
  • 1 kg zemeņu
  1. Sasmalcinātos cepumus, riekstus, halvu un izkausēto sviestu samaisa viendabīgā masā.
  2. Ieklāj masu sevis izvēlētajā kūkas formā un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
  3. Krēms: Želatīnu pārlej ar 100 ml ūdens, atstāj uzbriest. Tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  4. Saldo krējumu un pūdercukuru saputo ar elektrisko putotāju stingrā masā.
  5. Nepārtraucot putošaunu, pievieno atdzesēto želatīnu un rūpīgi samaisa.
  6. Zemenes sagriež uz pusēm vai smalkāk, izkārto pār kūkas pamatni.
  7. Pārlej ogas ar sagatavoto krēmu un dekorē ar zemenēm vai pēc pašu gaumes.
  8. Ievieto ledusskapī uz 4 - 6 stundām.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
3840 reizes

,,,,,,