• Izsalkušam arī ar pipariem apkaisīta sāls - lielisks ēdiens.

Neceptā biezpiena – želejas kūka


Foto: vk.com

Sastāvdaļas:      Pagatavošana:
  • 600 g biezpiena
  • 400 ml piena
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 4 - 6 marmelādes (dažādu krāsu)
  • 20 g želatīna
  1. Želatīnu pārlej ar 250 ml piena un atstāj uzbriest.
  2. Atsevišķi katru marmelādi pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un uz nelielas uguns uzkarsē.
  3. Ielej nelielos trauciņos un ievieto ledusskapī.
  4. Kad želejas sacietē, ar naža palīdzību izveido „režģi” ar attālumu starp līnijam 1.5 cm.
  5. Ar elektrisko putotāju saputo biezpienu, cukuru un atlikušo pienu daudzumu.
  6. Uzbriedināto želatīnu izkausē, atdzesē un, lejot šaurā strūklā, pievieno biezpiena masai.
  7. Želejas gabaliņu pievieno biezpiena masai un visu rūpīgi samaisa viendabīgā masā.
  8. Masu ielej sevis izvēlētā kūkas formā un ievieto ledusskapī uz nakti.
Iesaki draugiem:
Novērtē:
VN:F [1.9.16_1159]
6479 reizes

,,,,,